Salam..hello!! selamat berpuasa kepada semua yang tengah baca apa
yang aku tulis ni yer!! Okey 1st thing aku nak cerita kat sini
adalah pada bulan puasa yang penuh berkat ni aku telah diberi kepercayaan dari
pada kak Nie iaitu kakak kandung aku, selama ni dia adalah lah master of dadih
di kampung aku bila bulan puasa tiba tetapi tahun ni Kak Nie berbadan dua jadi
dia tak larat nak buat tugasan macam tahun2 yang sudah jadi memandangkan aku
punya projek agak slow sekarang jadi dia menawarkan aku untuk mengambil alih
tugas dia. So aku diajar bagai mana untuk membuat dadih2 tersebut. Dadih yang
aku buat ni adalah 100% resepi dari arwah my mum. So ayah pun macam bagi
sokongan lah pada aku korang tau tak? Ayah yang cadangkan aku buka gerai untuk
dadih ni. Padamula nya aku just nak sent dadih yang aku buat ni kat kedai
sepupu ku kat bazar Ramadan lepas tu bila difikir-fikirkan balik betul
jugak kata ayah, kalau sent dadih ni kat bazar tu agak mahal jugak lah aku kena bayar cukai kepada sepupu
aku so tak salah aku berniaga di gerai ku sendiri so no need to pay anything lagi pun modal tak lah banyak sangat aku keluarkan untuk buat dadih ni. senang,jimat dan keuntungan nya agak banyak so apa yang seronok nya ramai yang cakap 'dadih yang kamu jual ni murah dan lemak' wah bila dengar kawan2 aku cakap macam tu kembang lah aku buat seketika, nanti kalau berkesempatan boleh lah uoolsss merasa dadih yang aku jual ni. aku masih lagi baru dlm bidang bisnes macam ni so kalau korang ada dgr sumtim yang tak elok pasal dadih aku ni sila diam kan diri yer..hewhewhew. k tu je untuk kali ni. bukan pe malas nak melalut lama2. bye!!
Ada perisa Jagung,Strawberry,Coklat dan Keladi
Masa ni proses untuk membeku
lepas tu masuk kan kedalam peti ais.. sekian lah cerita ku buat kali ini
Ada perisa Jagung,Strawberry,Coklat dan Keladi
Masa ni proses untuk membeku
lepas tu masuk kan kedalam peti ais.. sekian lah cerita ku buat kali ini
Nadya Lee
0 ulasan:
Catat Ulasan