Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

Saya sayang maa saya banyak2

hari ni(23/8/11)bagun pagi2 amik wuduk n solat subuh ni kali pertama aku solat subuh di bulan pose sepanjang aku duk kat pulau(jujur kan aku). so pagi ni aku tengok laut begitu tenang sekali bagai kan air tasik lepas solat aku berjalan2 ambil angin disekitar tuna bay n abdul challet, so bila da hampir 1 jam aku jalan2 kaki ku da mula terasa lengguh aku mengambil keputusan untuk balik ke bilik ku kerana hampir sudah pukul 7.45am so sesampai di bilik aku melihat di skrin nset ku ada 15 missed call dari kakak ku, aku pelik kenapa pagi2 dah call aku,so aku call her back n she told me 'maa masuk wad pagi tadi masa nak bangun sahur' terkejut gila aku masa tu ye lah baru 2 hari lepas aku balik jengguk maa dan keadaan maa masa tu sangat baik dan sihat. so lepas tu dia bagitahu 'keadaan maa makin kritikal balik secepat mungkin lagi pun x de nak tunggu maa kat wad'. lepas tu aku kemas bilik n kemas barang2 and call my big bro A.K.A my boss. dia ckp 'ok boleh cuti n boleh tgu maa tp kena bagitau salah sorang staff dulu'. so aku wat muka tebal aku nih g mengadap si staff kesayangan dia tuh. lps aku bagitau diorng apa hajat ku.lepas tu aku terus call Abang Azhar bot sbb aku nak balik pukul 4 so bot susah cikit nak dapat waktu petang. so tunggu punya tunggu kul 4.30pm aku gerak dari pulau sampai jeti kul 4.55pm. lepas tu menapak dari jeti ke safeparking kt belakang medan selera dah la bulan pose panas pulak semata2 nak g amik my scoot yg aku parking kat situ.sampai2 je scooter aku ada tp yang x de key scooter..cari punya cari rupa-rupa duk dengan my big boss,sebab malam sebelum tu dia balun scooter aku sampai kering tangki scooter aku..hangin aku kejapan..so lepas call dia ckp tunggu kejap nanti abang din g hantar kunci tu, sementara aku melenggak tunggu dia tu aku call my little sis..kami borak2 je x de mengumpat pon..so bila hampir 20 minit abang din sampai dengan membawa key scoot ku itu..rupa2 nya my scoot ni merajuk dgn aku..da x leh nak start guna starter tp kena guna 'terajang' baru hidup..kena wat g kedai ni..da lama x servis last servis bulan 4 ari tu..ni dah bulan 8 jadi maknanya dah 4 bulan dia x d servis, patot la dia meragam..haisshhhhh....kena pujuk la nih.. duit makin kurang sebab lari bajet..hahahahha.....lari bajet sebab raya nih kalu x raya x lari kot..hahahhahahah.. so apa2 pon plan seterusnya lepas raya nk g KL dgn my scoot secara solo.. da boring g Kuantan so dah naik level sikit g KL..InsyaAllah... doa2 kan semua yang d rancang menjadi dengan jayanya...hahahah...so kepada my big boss kalu baca my blog kali ni sila amik perhatian yer.. tahun ni byk untuk kt diveshop so x der ke bonus utk staff mu ini?? x leh bonus $$ pon x pe jnj bwk g makan angin kat NZ.. kn dulu da janji!!! :P hahahah.... ok lah nak blah bulu la..sebab nak g amik anak buah kt sekolah...begini lah hidup ku di darat..malam jadi jaga wat wad.siang hari jd driver anak skolah..hmmmmmmm...nasib badan nk wat mcm mn..hikhik...bye2 jumpa d lain waktu yaa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ulasan:

HaNiS_SuE berkata...

harap2 maa awk cpt baik....sy doakan yg terbaek utk awk n maa awk...

Nadya Soya Chan berkata...

dear hanis...
saya pon berharap begitu jugak...semoga maa saya sihat seperti dulu2.....terima kasih hanis... T_T

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah