Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

Kami ke SG

Hello!! Aku nak story about pemergian aku ke Kota Singa pada 17nov-20nov lalu. Aku kesana setelah hampir setahun tak kesana. Aku kesana dengan 2 orang teman ku iaitu Kema dengan Wan. Kami kesana by drive with Wan's car, Pada pagi 17 tu aku take a bus from Melaka Central to Larkin Central selepas hampir 3 jam aku dilambung dalam bas akhir nya aku sampai. Kami berkumpul di Larkin so terus to SG. kami put trust in alat GPS. kami tunggu Wahida kat Masjid Sultan berhampiran Masjid tu ada Sarang Cafe yang dikendali sepupu kepada Wahida. Mana kala Wahida ni sepupu kepada aku.. lepas makan and lepak kami ke Mustapha or Mustafa (ekceli aku tak ingat la nama mall tu). kami mencari barang2 seperti coklat yang murah harga jika dibandingkan dengan harga di Malaysia.Selepas tu kami terus chek in tidur selepas satu hari suntuk kami berjalan dari Malaysia hingga Singapore.

Masa ni kami tengah pilih untuk beli jam tangan.

Chatime Milk Tea Kema Belanja

Awek's

Kema & Nadya

Selepas tu...

Keesokan harinya kami bergerak ke Marina bay dan Sentosa Island untuk melihat sendiri keunikan pulau yang dicipta oleh manusia. sangat ramai pelancong yang datang time tu termasuk kami. Hahahaha!! didalam perjalanan kami kesana semua mengunakan MRT and Sentosa Exprees!! Selepas beberapa ketika kami disana kami terus bertolak ke Marina Bay just for few pic!! 
From Bedok to Harbour Front 'Purple Line'

kami di Sentosa Station 

Ni lah Wan kawan kepada Kema and now Kawan aku jugak =)

We are here!!

USS

Candy Land's

peace!!! When u said 'i da tawar hati to be one of u friends'

 Shuupimmm!!

Hampir krismas kan?? waiting for snowing..

Marina Bay!! 


stay tuned..

Nadya Lee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I am proud to be 'Gadis Kampung'

Hello semua!! Wah lama nyer tak update blog aku nih dengan cerita terbaru pasal kehidupan aku sekarang ni di perantauan yang jauh dari kampung halaman. Selepas pemergian ayah tercinta aku telah buat keputusan untuk keluar dari kepompong keluarga aku, disini aku mengenali kehidupan sebenar iaitu kehidupan dibandar yang penuh sesak tak mengira waktu dan tempat, kehidupan dibandar tak sama seperti kehidupan aku sebelum ni dimana semua kesusahan aku sebelum ni dibantu atau ditolong oleh ahli keluarga. Disini aku berdikari bagaimana kepayahan untuk bangun pagi2 tanpa di kejutkan oleh siapa2 tapi aku di kejut kan oleh alarm dari jam loceng untuk aku bangun pagi kemana lagi kalau tidak ke destinasi aku kalau bukan ketempat kerja. Aku terpaksa bangun awal sebab untuk mengelak daripada jalan raya menjadi penuh dengan kenderaan, so kehidupan aku disini sedikit teratur jika dibandingkan dengan sebelum ni yang sangat terumbang ambing. Okey dibawah ni ada jadual aku contoh untuk satu hari.(lebih kurang macam ni lah setiap hari tak ada perubahan but tu kehidupan aku diwaktu kerja je tapi sebelah malam nye kehidupan aku akan lain tapi tak dapat lah aku ceritakan disini yer)
 • Buka mata selepas tersedar dikejutkan oleh bunyi jam loceng(Bangun dari tempat tidur yang beralas kan tikar serawak dan 3 lapis comforter nipis). Bersihkan diri dan siapkan diri untuk ke tempat kerja..Jap!! solat jangan lupa yer!! Jangan jadi jahil lagi yer!!
 • Panas kan enjin transport bergantung kepada mood aku pada hari tersebut.(kalau duit lebih untuk fueling so aku akan drive or kalau duit semakin sikit aku akan ride je *tapi banyak aku ride ler untuk ke tempat kerja kecuali hari hujan so terpaksa aku drive*).
• Mulakan hari anda dengan senyuman yer!! Jangan lupa buat kerja dengan ikhlas tau jangan makan gaji buta tau!!!
• Ingat segala kesusahan diri sendiri jangan menyusahkan orang tau!! Selagi terdaya kena buat sendiri dan ingat jangan sesekali ikut kan hati yang cepat melenting tu yer!!
• Kalau dah masuk waktu rehat aku akan lepak kat surau tempat kerja je tak pon aku lepak kat kedai mamak. Begitulah seterusnya hinggakan ke habis waktu kerja.
 • Balik rumah kakak sepupu ku dulu maklum lah perjalanan dari tempat kerja aku ke rumah nya hanya 10minit je jika dibandingkan dengan jarak rumah ku ke tempat kerja yang mengambil masa 20minit. Lepak or makan2 tapi kadang2 aku kena jemput anak buah aku dari kelas agamanya.
 • Lepas solat Isyak aku akan hello2 pada kawan2 yang sekepala untuk chill bersama2. Kami bebas untuk kemana saja kami suka. So sehingga pagi baru off to balik rumah untuk rehat maklumlah esok kena kerja n bangun awal uoollsss!!! Penat sangat tau!!

Lebih kurang macam tu lah kehidupan aku yang single or bujang, aku menyewa dengan housemate yang aku kenal dari laman web Mudah.com dia iklan kan kekosongan bilik dirumahnya, so dari situ lah aku masuk dan stay kat sini dengan menyewa sebuah bilik yang comel. Sebut mengenai hidup bujang ni aku ada nak share sikit. Aku kat sini jadi ahli courch surfing iaitu aku menjadi host kepada back packers yang datang ketempat aku, beberape minggu lepas aku menjadi host kepada seorang mat german yang travel kat Melaka untuk beberapa hari. Dia kesini untuk melihat sendiri bandaraya bersejarah ni biasalah back packers ni mana suka membayar atau membazir duit untuk check in hotel or what ever. So aku ajak dia stay dengan aku. (jangan fikir bukan-bukan tau, aku masih dara). Dia stay rumah aku just 2 malam dan aku telah membawa dia kesana dan kesini dengan meenaiki my scoot, kami bagai dalam filem Hindustan la bila naik motor sama2 pergi round Bandaraya Melaka. Kat bawah ni ada beberapa pic yang kami bersama so chill!!

     Mr.Flo belanja makan fruit yogurt yang sedap lagi berkhasiat

 This is Mr Flo yang senggal dan baik!! Like him

 Muzium Samudera A.K.A Kapal Upin & Ipin

 kampung Girl!!

 Hiyak!! kanak2 Rebina kat belakang!!

 Take a Flight i'm going to German!!

 Pose budak kampung kepada cameraman from German

 Police from Quebec, Canada

 No Comment

 Aktiviti menconteng 'Wall FB'

Gadis Riang!!

 Bommmmmkebabommmm!!!

 Moh kita naik atas!!

 i'm never walk alone

 Jam besar!!

 Lepas penat singgah di Sushi King for lunch!!

'Itadakimasu'

Nadya Lee




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pergi nya ayah ke Rahmatullah

Pada tarikh 27 Jan 1944 hari Jumaat lahirnya bayi lelaki yang comel di teratak usang, kelahiran nya di sambut dengan sahutan azan subuh dipagi hari dan bayi yang comel tu dinamakan Md. Ghazali B. Abas. Dibesarkan dengan sangat sederhana oleh ibu nya, menurut sumber yang pernah aku bertanya mengenai ayah sebelum ni ibunya tak pernah mewahkan ayah dengan harta benda tapi mewahkan ayah dengan kasih sayang sehinggakan ayah sangat manja.Dipendek kan cerita ayah dikahwin kan dengan my mum, biasalah orang dulu-dulu perkahwinan diorang diaturkan oleh orang tua so setelah itu hidup lah ayah dengan my mum dan anak-anak dengan serba sederhana, mereka dikurniakan ramai anak 5 lelaki dan 5 perempuan tetapi mereka tak lepas dari dugaan, mereka pernah diuji dengan perlbagai perkara tetapi kasih sayang diantara mereka sangat kuat itu yang selalu arwah my mum selalu cerita kan pada aku dan adik beradik yang lain.

Ayah pernah cerita pada selepas arwah my mum pulang ke Rahmatullah tahun lepas, 'Masa ayah tengah tidur Maa datang dan ajak ayah ke 'sana'. Sejak dari itu aku dan adik beradik sangat berhati-hati dengan setiap apa yang terjadi pada ayah, setelah aku ingat apa yang telah berlaku, sejak dari mimpi itu keadaan ayah semakin teruk dan lemah. pada 10 Ogos ayah masuk wad kerana semput yang dialami nya semakin menjadi-jadi, setelah itu ayah dipindah ke wad ICU di Kota Bharu selama 2malam ayah disana dan hari ke2 ayah dipindahkan ke wad biasa dan petang tu ayah dibenarkan keluar dari wad, Dalam hati kami adik beradik 'Alhamdulillah..dapat jugak ayah beraya di rumah'. Selepas ayah keluar dari wad pada 14 Ogos ayah terus meneruskan aktiviti nya seperti biasa ke Kubur, Masjid, Bazar Ramadhan dan ambil cucunya di sekolah. jadi kami adik beradik menarik nafas lega selepas melihat perubahan ayah yang semakin sihat dan ceria. Menurut doktor ayah tak digalak kan makan buah kurma kerana buah kurma mempunyai banyak khasiat dan zat namun ayah tak pedulikan nasihat doktor kerana ayah pernah bagitahu aku 'Zaman nabi dulu buah ni boleh  menyembuhkan banyak penyakit dan buah ni banyak disebut dalam Al-Quran, kenapa pulak doktor cakap ayah tak boleh makan' itu ayat yang aku dengar bila aku mengingat kan ayah mengenai buah kurma.

Sejak ayah keluar dari wad tempoh hari ayah selalu semput dan banyak kali aku di panggil untuk urut dibelakang ayah supaya merasa selesa setiap kali aku mengurutnya ayah selalu berpesan mengenai harta-harta yang ada, dan kami adik beradik sepakat untuk guna separuh duit-duit tu untuk buat majlis tahlil, mengenai pemergian ayah ke Rahmatulah sangat mulia. Di akhir bulan Ramadan, disubuh hari  pada hari Jumaat, tengah solat subuh,ada air sembahyang,ayah masih lagi berpuasa, dan tempat paling mulia dalam Masjid. Selepas aku dikhabarkan ayah dah 'pergi' aku dan kak Ni bergegas ke masjid setelah aku masuk ke masjid lutut aku lemah dan tak mampu untuk aku berdiri, kak Ni memeluk aku sekuat mungkin dan ramai yang datang menenangkan aku antaranya Ayah Teh,Pak Teh Min,Ayah Sue Kamal n Pak Rahsid, mereka datang meminta aku bersabar dan kuat kan semangat dan redha kan lah ayah pergi. salah seorang diantara jemaah pada pagi subuh tu ada seorang doktor dan dialah yang mengesahkan ayah dah pergi dan tak perlu bawa ke hospital doktor tersebut meminta kami membawa pulang jenazah ayah, jenazah ayah dibawa pulang dengan ambulan Jabatan Pertahanan Awam(JPA) kerana semasa ayah jatuh pengsan salah seorang dari jemaah telah menghubungi pihak JPA, jenazah ayah dibawa balik dan diiringi oleh orang ramai.Setelah sampai aku melihat seorang wanita yang aku hormati iaitu ibu saudaraku Che Ngah dan aku menangis dibahunya, Setelah itu rumah ku dipenuhi dengan tetamu yang datang untuk memberi penghormatan terakhir. Disaat paling aku tak dapat lupa semasa kami adik beradik dipanggil untuk mengucup ayah buat kali terakhir ramai yang mengucup ayah boleh dikata kan semua anak saudara ayah datang dan mengucup dahi ayah, aku dan adik beradik tak dapat menahan air mata yang mengalir bagai kan air hujan.

Jarak Arwah Maa dengan Ayah pergi ialah 8 bulan dan 1 hari Maa pergi 16 Dis 2011 dan ayah pergi  pada 17 Ogos 2012. Ramai yang kata cinta mereka sampai ke syurga. Tahun 2011 adalah tahun terakhir mereka beraya bersama, bagai kan sekelip mata mereka pergi, pada hari lebaran tahun lepas mereka masih lagi bersama dan tahun ni kedua-dua mereka pergi serentak. Sungguh kuat cinta mereka tiada siapa sangka, aku adalah insan yang paling merasai pemergian mereka hingga kan hari raya tahun ni aku tak kemana just stay kat rumah dan pagi hari raya aku ke kubur dengan linangan air mata sambil membaca surah Yassin dan itu adalah hadiah yang aku mampu bagikan pada Ayah & Maa. Al-Fatihah

Senarai nama pesakit dalam wad ICU di hospital Kota Bharu. (nama Ayah paling atas)

Pic ni aku share dari FB kawan aku iaitu Zul (http://www.facebook.com/Zulkifli85), kerana pada subuh pagi tu Zul berada di masjid dan Zul telah snap pic ni, time aku masih belum sampai untuk bawa ayah pulang kerumah. Terima kasih Zul kerana snap pic ni untuk dijadi kan memory ayah untuk kali terakhir di masjid yang menjadi rumah keduanya semasa hayatnya.(ayah terbaring dan diselimuti kain putih)

Abang-abang aku membawa ayah kemasjid untuk disembahyangkan selepas solat jumaat.

Semoga Ayah & Maa tenang disana dan perkara yang selalu bermain difikiran aku sekarang ni ialah ayat -ayat didalam pic yang ada dibawah ni,aku prit screen di akaun Facebook aku, kata-kata ni dikeluarkan oleh sepupu aku iaitu Abang Mokhsin. 'Ayah pergi dengan keadaan yang begitu sempurna tak perlukah kita bersedih dengan pemergian ayah tapi kita perlu menagisi untuk kita sendiri, bagaimanakah kita dipanggil nanti adakah kita akan di ambil dengan sebegitu sempurna seperti ayah?? amalan fardu ain & fardu khifayah dan sedekah amal jariah yang menjadi bekalan kita untuk kesana'







ni separuh dari komen2 yang aku dapat. okey lah setakat ni dahulu jumpa di lain entry..Aku mewakili dari pihak keluarga Haji Md.Ghazali B. Abas ingin memohon maaf sekira nya arwah ayah ada menyakiti hati siapa-siapa yang mengenali beliau dan halal kan segala makan minum sepanjang hayat arwah selama ni..
 Al-Fatihah .. sekian Wassalam..







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hujan air batu pada 1 Ogos 2012

Salam,apa khabar, semua harap2 semua sihat ler. Ni nak share sumtim nie uolls. uolls tahu tak??? pada 1 ogos iaitu pada hari wednesday aku seperti biasa bersama bibik2 ku (my nieces) untuk pergi ke bazar ramadhan di bandar jerteh iaitu my hometown la uolls. dalam perjalanan ke sana kami menyedari air batu bersama air hujan yang mencurah-curah jatuh ke atas kereta yang kami naiki for sure aku la yang drive kereta tu kan. kedengarannya amat kuat apabila air batu itu mengenai cermin keretaku. aku melihat ramai orang yang mengutip air batu2 tersebut lalu memasuki nya ke dalam plastik. maklumlah semua puasa tak kan lah nak terus ngapp masuk dalam mulut. yang paling menarik iaitu kakak ku yang berbadan dua telah mengambil air batu tersebut lalu menyapu ke perutnya kerana untuk mengambil keberkatan semperna kejadian hujan air batu yang berlaku di bulan yang berkat ini. seingat aku hujan air batu yang pernah aku alami pada tahun 1996 dan yang ke-2 pada tahun 2005 dan begitu lah kisah ku mengenai kejadian ''Hujan Air Batu''. arwah my mom selalu cakap air batu itu suci kerana ia turun dari langit kerana aku masih mengingati dan memori itu masih segar dalam ingatan. semasa kejadian hujan air batu pada sebelum ini arwah my mom selalu mengutip air batu tersebut lalu memakannya kerana my mom menganggap ianya penuh keberkatan. disini aku mengupload video yang sempat aku rakam ketika kejadian tersebut. so,tengoklah yer ok bye...

video

-nadya-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

in my family No K-Pop!!


Salam..aku rasa sebelum ni aku belum pernah masukan video kat entry blog. kali ni aku nak share dengan korang pasal my dad, Ayah suka lagu ni sebab masa ayah muda2 dulu konon2 masa ayah dengan arwah my mum tengah hangat bercinta lagu ni meletop2 kat wayang.Dulu menurut ayat tak ada Vcd,Filem (type),Radio or Kaset yang ada dulu wayang je so diorang berdatim la dalam wayang masa tu, ni kisah benar bukan rekaan semata2. Menurut ayah lagi setelah berkahwin dengan arwah my mum dulu diorang selalu juga tengok wayang sambil bawak anak perempuan mereka masa tu diorang dikurniakan seorang putri yang comel iaitu kakak sulung ku,masa cepat berlalu dan zaman wayang mereka sudah berakhir namun minat mereka terhadap citer2 hindi tak habis sebegitu saja ini kerana setelah anak ke 2(Abg.Din,3(Arwah Abg.Man),4(Kak.Na) dan 5(Kak.Nie) dilahirkan diorang dibesarkan dengan zaman tv yang tak ada kaler so manakala anak ke 6(Abang) dan 7(Adik) zaman sudah sedikit moden sebab tv ayah sudah tukar ke tv yang ada kaler dan anak ke 8(Linda),9(Yie) dan 10(aku)  zaman baru sudah bermula dengan adanya Filem(type),Vcd dan Komputer tapi ayah selalu minta aku memainkan lagu2 hindi.Salah satu lagu yang aku selalu dengar masa aku kecik2 dulu adalah lagu 'Mere Sapno Ki Rani'. lagu ni memang best tau kalau korang tak dengar rugi. hewhewhewhew.. bukan ni je yang menjadi fav kami sekeluarga tapi banyak lagi nanti aku akan muatkan dalam entry yang akan datang. Kami adik beradik dibesarkan dengan zaman hindustan so sebab tu lah 1 family kami terutamanya adik beradik perempuan suka menyayi lagu2 hindi. So enjoy lah korang dengar lagu ni. lagu ni dipeti dari cerita 'Aradhana'  manakala pelakon nya ialah Rajesh Khanna (baru je meninggal dunia) & Sharmila. 






Mere Sapno Ki Rani  (salah 1 Ayah & Arwah Maa punya Fav Song)


*part aku suka  Mere sapnon ki rani kab aayegi tu,Aayi rut mastaani kab aayegi tu,Beeti jaaye zindagaani kab aayegi tu,Chali aa, tu chali aa,Mere sapnon ki rani kab aayegi tu,Aayi rut mastaani kab aayegi tu,Beeti jaaye zindagaani kab aayegi tu,Chali aa, haan tu chali aa,Chali aa, haan tu chali aa.. 



Nadya Lee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Puasa Vs Dadih


Salam..hello!! selamat berpuasa kepada semua yang tengah baca apa yang aku tulis ni yer!! Okey 1st thing aku nak cerita kat sini adalah pada bulan puasa yang penuh berkat ni aku telah diberi kepercayaan dari pada kak Nie iaitu kakak kandung aku, selama ni dia adalah lah master of dadih di kampung aku bila bulan puasa tiba tetapi tahun ni Kak Nie berbadan dua jadi dia tak larat nak buat tugasan macam tahun2 yang sudah jadi memandangkan aku punya projek agak slow sekarang jadi dia menawarkan aku untuk mengambil alih tugas dia. So aku diajar bagai mana untuk membuat dadih2 tersebut. Dadih yang aku buat ni adalah 100% resepi dari arwah my mum. So ayah pun macam bagi sokongan lah pada aku korang tau tak? Ayah yang cadangkan aku buka gerai untuk dadih ni. Padamula nya aku just nak sent dadih yang aku buat ni kat kedai sepupu ku kat bazar Ramadan lepas tu bila difikir-fikirkan balik betul jugak kata ayah, kalau sent dadih ni kat bazar tu agak mahal  jugak lah aku kena bayar cukai kepada sepupu aku so tak salah aku berniaga di gerai ku sendiri so no need to pay anything lagi pun modal tak lah banyak sangat aku keluarkan untuk buat dadih ni. senang,jimat dan keuntungan nya agak banyak so apa yang seronok nya ramai yang cakap 'dadih yang kamu jual ni murah dan lemak' wah bila dengar kawan2 aku cakap macam tu kembang lah aku buat seketika, nanti kalau berkesempatan boleh lah uoolsss merasa dadih yang aku jual ni. aku masih lagi baru dlm bidang bisnes macam ni so kalau korang ada dgr sumtim yang tak elok pasal dadih aku ni sila diam kan diri yer..hewhewhew. k tu je untuk kali ni. bukan pe malas nak melalut lama2. bye!!

 Ada perisa Jagung,Strawberry,Coklat dan Keladi

Masa ni proses untuk membeku


lepas tu masuk kan kedalam peti ais.. sekian lah cerita ku buat kali ini

Nadya Lee


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Siapakah dia?

Salam!!! hehehe.. sape yang finatik kat sape senarnye? hehehe.. meh nak tunjuk sikit.. ada la hamba Allah ni selalu la aku tgk link blog dia tersenarai dalam trafik blog aku. nama dia setiap minggu atau bulan mesti ada dan ini membuatkan aku terasa atau merasa 'populor' sebab dia selalu baca blog aku. seingat aku dia pernah follow blog aku sebelum ni tapi sejak bulan lepas dia dah tak follow tapi nama link dia selalu naik. hehehe.. well kepada dia kalau dia yang sedang baca post kali ni. 'Allah maha adil dan ingat lah hukum karma tu akan datang bila-bila masa saja owh yer tak lupa juga what u give u will get it back not from me but from other people' =) semoga Allah merahmati keatas kamu wahai pembaca yang bertuah.. Peace yer semperna bulan puasa ni jangan lah kita mencari pasal lagi cukup lah dengan apa yang dah jadi. =)

 Ni view list untuk 'Month' ada tak nama dia? ada kan? =)

Ni view list untuk 'Week' still ada nama dia. siapakah dia? itu yang menjadi persoalan aku


Nad Ghaz A.K.A Nadya Lee






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Travel/Couchsurfing in Cameron highland


Salam..sudah 1 bulan aku tidak update apa-apa berita atau cerita di blog ini kerana kesibukan aku di perantauan selama 1bulan dan 1 minggu. Lokasi aku pada bulan lepas ada lah Cameron Highland. Kenapa Cameron Highland? Sebab aku ingin memutihkan kulit aku yang semakin hitam dan gelap. Hahahahah.. tak adalah aku kesana sebab kawan aku yang mempelawa aku kesana untuk travel. Bagi aku tak salah aku cuba travel dalam Malaysia sebab aku ingin mecari pengalaman, cuba korang fikir, untuk stay disesuatu tempat yang korang suka dalam waktu yang agak lama semestinya memerlukan perbelanjaan yang banyak  untuk bayar bilik dan makan. Jadi aku memilih untuk bekerja semasa travel, aku bekerja sebagai Receptionist di sebuah guest house iaitu Daniel’s lodge A.K.A  Kang Travel. Disana aku stay di hostel dan makanan harian ditanggung oleh boss di tempat kerja aku tersebut. Apa lagi yang aku perlukan? Ada tempat tidur dan dapat makan free tu dah cukup bagi aku tapi sebelum tu aku stay di rumah teman yang aku kenal melalui Couchsurfing, aku stay kat rumah nya almost 1 minggu. selama aku stay dengan dia banyak yang aku tak tahu mengenai travel atau backpacker.rupa-rupanya banyak yang aku perlu tahu dan balajar but tu akan ku belajar untuk traveling aku untuk yang akan datang so Kehidupan aku disana happy sebab aku dapat banyak kawan baru iaitu Kimiey,Linda,Sue,Bell,Dyra,Maz,Nor,Ebba dan Dewi (tu kawan2 aku yang Malaysian tak termasuk kawan2 yang dari luar Negara). Orang cakap makin jauh kita berjalan makin luas pemandangan yang kita lalui. Disana aku banyak belajar mengenai makanan dan masakan ini kerana aku selalu mencuri masuk ke dapur untuk melihat bagaimana chef menyediakan masakan. Sempat juga aku merasai urutan kaki di pusat urutan reflexology bersama kawan aku dan aku juga sempat berjalan kaki ke Mardi untuk melihat sendiri apa yang terdapat disana.aku berjalan kaki ke Mardi selama 15minit dari stesen bas Uniti Tanah Rata. Setiap weekend aku selalu ke Brinchang untuk membeli makanan yang murah di pasar malam semasa membeli belah kadang2 aku terasa berada di luar Negara kerana suasana disana sangat berbeza dan sudah tentu ianya sangat sejuk. Aku di sana selalu juga merasai makan  western,Indian,chines or mamak style sangat sedap dan sangat merindui makanan tersebut biasanya selepas aku habis waktu bekerja aku dan kawan2 yang lain selalu melepak di MerryBrown untuk minum hot milo yang kaw-kaw owh ye 1 lagi yang tak dapat aku lupakan adalah Scone and jam strawberry bersama teh jepun..Semasa aku kat sana aku pernah diserang bengkak Rahang, aku dapat MC selama 2 hari dan sangat merana aku time tu tapi Alhamdulillah semua kembali normal selepas makan ubat yang doktor bagi dan aku sapukan nila+kapur aku sangat bertuah sebab member yang sangat baik hati dan prihatin.Owh yer ni aku nak tumpang gelemer Maz,Maz ni kawan aku semasa aku disana nak dijadikan cerita Maz ada anak bernama Salma Julia yang masuk pertandingan baby kiko di tv3. Salma manja dengan aku sebab aku selalu melayan dia, Salma punya Papa orang Holland so Salma ni berdarah Malaysia+Holland.ape lagi eh? hmmmmm tu je kot yang perlu aku cerita. ok lah bye!! nanti kalau aku ada masa aku update lagi!! kat bawah ni ada pic2 semasa aku disana..tengok lah yer!!

 Aku dengan Bella, time ni lepak kat M.Brown

 Dyra,Bella & Me

 Masa ni balik dari kerja,Jalan kaki jer (suhu 16'C)

 With Anita Tahir Finalist Top 40 Master Chef Musim pertama

Buktinya nih!! hahah..(Tumpang 'gelemor' Chef Anita)

Time ni aku tengah merasai urutan kaki di pusat reflexology

Ebba, masa ni aku belanja Ebba makan scone

 Scone,cheese cake and banana lasi

 Grill chiken chop and spaghetti (Teh Tarik)

 Claypot Chicken Rice and Soup(Teh 'o' Ais)

 Griled chicken chop,cheese and bake bean with white soup
(Sirap Rose)

 Masa ni on da way ke tempat kerja (jalan kaki)
12pm

 
Peace yo!!

 i was here!!

 HewHewHew!!

 Kanak2 gembira!!

 Taman dalam Mardi

 Mardi C.H

 Gadis Dan Bunga

 My Fav!! Hot Milo

Feeling2 London gitu!!

Time ni aku punya rahang bengkak!! sapu Nila+kapur

Esok nya pulak aku ke Hospital Sulatanah Hajjah Kalsom

aku bersama Cik Salma Julia

(Salma baby kiko bersama Sarimah ibrahim)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah