Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

in my family No K-Pop!!


Salam..aku rasa sebelum ni aku belum pernah masukan video kat entry blog. kali ni aku nak share dengan korang pasal my dad, Ayah suka lagu ni sebab masa ayah muda2 dulu konon2 masa ayah dengan arwah my mum tengah hangat bercinta lagu ni meletop2 kat wayang.Dulu menurut ayat tak ada Vcd,Filem (type),Radio or Kaset yang ada dulu wayang je so diorang berdatim la dalam wayang masa tu, ni kisah benar bukan rekaan semata2. Menurut ayah lagi setelah berkahwin dengan arwah my mum dulu diorang selalu juga tengok wayang sambil bawak anak perempuan mereka masa tu diorang dikurniakan seorang putri yang comel iaitu kakak sulung ku,masa cepat berlalu dan zaman wayang mereka sudah berakhir namun minat mereka terhadap citer2 hindi tak habis sebegitu saja ini kerana setelah anak ke 2(Abg.Din,3(Arwah Abg.Man),4(Kak.Na) dan 5(Kak.Nie) dilahirkan diorang dibesarkan dengan zaman tv yang tak ada kaler so manakala anak ke 6(Abang) dan 7(Adik) zaman sudah sedikit moden sebab tv ayah sudah tukar ke tv yang ada kaler dan anak ke 8(Linda),9(Yie) dan 10(aku)  zaman baru sudah bermula dengan adanya Filem(type),Vcd dan Komputer tapi ayah selalu minta aku memainkan lagu2 hindi.Salah satu lagu yang aku selalu dengar masa aku kecik2 dulu adalah lagu 'Mere Sapno Ki Rani'. lagu ni memang best tau kalau korang tak dengar rugi. hewhewhewhew.. bukan ni je yang menjadi fav kami sekeluarga tapi banyak lagi nanti aku akan muatkan dalam entry yang akan datang. Kami adik beradik dibesarkan dengan zaman hindustan so sebab tu lah 1 family kami terutamanya adik beradik perempuan suka menyayi lagu2 hindi. So enjoy lah korang dengar lagu ni. lagu ni dipeti dari cerita 'Aradhana'  manakala pelakon nya ialah Rajesh Khanna (baru je meninggal dunia) & Sharmila. 






Mere Sapno Ki Rani  (salah 1 Ayah & Arwah Maa punya Fav Song)


*part aku suka  Mere sapnon ki rani kab aayegi tu,Aayi rut mastaani kab aayegi tu,Beeti jaaye zindagaani kab aayegi tu,Chali aa, tu chali aa,Mere sapnon ki rani kab aayegi tu,Aayi rut mastaani kab aayegi tu,Beeti jaaye zindagaani kab aayegi tu,Chali aa, haan tu chali aa,Chali aa, haan tu chali aa.. 



Nadya Lee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 ulasan:

Farah Kamarudin berkata...

Same la. Abah I pun hantu hindustan. Kteorg adk brdk terjebak same. Siap t'hafal lagu hindustan. Sharmila Tagore ni mak saif ali khan. Kalau perasan,dia berlakon dlm cerita Mann. Rajesh Khanna ni ayah twinkle khanna,mertua akshay kumar. Antara hero yg abh x suka. Hahaha...

Hasmanadya Ghazali berkata...

hehehe..kan? our dad suka benda yang sama. but x leh nk kalah kan aruwah my mom..Owh ye ke Sharmila ni mak kepada Saif? sy x pernah tau.. hehehe.. Kalau Rajesh Khanna tu tau bapak kepada Twinkel. my dad x suka pada pelakon2 skrng ni kecuali Amir n ShahRukhKhan yang lain over katanya..nanti kalu ada masa kita g karok nyayi lagu Hindustan eh...

Farah Kamarudin berkata...

Ha'ah,mak saif. Citer die yg I paling suka sampai menangis limapuluhenamjutaribumillion kalau tengok,aag gale lagja. Sumpah sedih! Aamir khan mase kecik berlakon jd cacat. Hero die shammi kapoor. Okok,nnti kite nyanyi lgu hindustan bila karok.

Farah Kamarudin berkata...

Eh silap,hero dia sashi kapoor.

Hasmanadya Ghazali berkata...

owh tu la sy ada tnya ayah..ayah ckp bukan shammi kapoor hero dlm cite tu..ngeee..nasib baik awk update balik kat komen terbaru..hahahah..anyway sy tgh mencari citer tukt internet nk 'duplop'... hahaha

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah