Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

Hujan air batu pada 1 Ogos 2012

Salam,apa khabar, semua harap2 semua sihat ler. Ni nak share sumtim nie uolls. uolls tahu tak??? pada 1 ogos iaitu pada hari wednesday aku seperti biasa bersama bibik2 ku (my nieces) untuk pergi ke bazar ramadhan di bandar jerteh iaitu my hometown la uolls. dalam perjalanan ke sana kami menyedari air batu bersama air hujan yang mencurah-curah jatuh ke atas kereta yang kami naiki for sure aku la yang drive kereta tu kan. kedengarannya amat kuat apabila air batu itu mengenai cermin keretaku. aku melihat ramai orang yang mengutip air batu2 tersebut lalu memasuki nya ke dalam plastik. maklumlah semua puasa tak kan lah nak terus ngapp masuk dalam mulut. yang paling menarik iaitu kakak ku yang berbadan dua telah mengambil air batu tersebut lalu menyapu ke perutnya kerana untuk mengambil keberkatan semperna kejadian hujan air batu yang berlaku di bulan yang berkat ini. seingat aku hujan air batu yang pernah aku alami pada tahun 1996 dan yang ke-2 pada tahun 2005 dan begitu lah kisah ku mengenai kejadian ''Hujan Air Batu''. arwah my mom selalu cakap air batu itu suci kerana ia turun dari langit kerana aku masih mengingati dan memori itu masih segar dalam ingatan. semasa kejadian hujan air batu pada sebelum ini arwah my mom selalu mengutip air batu tersebut lalu memakannya kerana my mom menganggap ianya penuh keberkatan. disini aku mengupload video yang sempat aku rakam ketika kejadian tersebut. so,tengoklah yer ok bye...

video

-nadya-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah