Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

clumsy day!!!

Bukak mata pagi ni 9/10/11 terus kemas rumah sebab my mum cakap rumah dah macam kapal pecah. So lepas tu terus sesiap ke rumah rumah kak bi amik dia untuk ke masjid kuala besut sebab pok chek n shanti kawin. Aku jadi orang kuat majlis(so damn sebab aku bangun lewat pagi nih). On da way kesana singgah kat sekolah kak ni untuk amik camera. Masa tu dah pukul 11am so shanti tak putus2 call n call aku sebab dah lewat. Sampai je kat rumah kak bi dia masih lena..Argghhhh!! tekanan makin panas, tunggu dia bersiap sampai kul 11.45am almost 12pm!! Shit!! Lepas tu aku drive ke rumah pok chek sampai2 je Alahamdulillah sebab pihak tok iman ada hal..so tak lah kelam kabut but shanti aku bawak ke jeti untuk amik gambar n borang kawin, so lepas tu terus ke masjid sampai je pihak lelaki dah tiba. Orang dalam masjid dah ramai n then sah2 shanti tak sempat nak tukar baju cantik2 untuk diakad nikah. Nasib baik pihak lelaki tak banyak songgeh so berjalan lah majlis tu dengan baik sekali.. dengan sekali lafaz shanti sah jadi milik pok chek. Semoga diorng kekal hingga ke akhir hayat. Lepas tu ada kenduri makan2 kat rumah pok chek tapi aku tak hadir kan diri sebab baju2 belum pack untuk ke pulau. So hantar kak bi ke rumah nya dan bergegas ke rumah pack2 baju tetiba my phone bordering!! Damn!! Cup cake belum amik!! Shit why hari ni semua clumsy!!! So amik baju2 humban dalam keta terus bergegas ke kedai untuk amik cup cake n balut2 n terus pos..pos to my little sis coz true plan dia nak join me but she can't join me today n then aku plak da tempah kek tu so terpaksalah pos coz aku tak sanggup nak makan kek yang ada pic2 dia kat kek tu!! But sebelum tu kena tampal gam kat bawah cup cake tu supaya tak bergerak!! So tawakal je..mintak2 sampai dengan keadaan baik2..n then dalam keadaan kalut2 tu abang din call boat waiting for me 1.30 at jeti!! Shit masa tu dah 1.15pm!! sure2 dah tak sempat! So terpaksa cancel lah!! So lepas selesai semua tu my dad plak call me!! My scoot dah bebas so kena g amik dulu sebelum pergi pulau n Jangan drive car to jeti coz no body kat rumah untuk amik car kat jeti!! So terpaksa balik rumah n then g amik my scoot pulak!! What the Fuck sekarang dah hampir pukul 3pm!! Hari yang penat!! Lepas selesai semua urusan aku terus balik umah amik baju2 untuk ke pulau!! On da way ke pulau aku lalu jalan kampung sebab malas nak stuck kat trafik light!! Ada pulak bapak POLIS yang wat road block kat kampung Amir!! So damn!! Kena tahan chek motor n chek lesen!!memang melewat kan aku je bapak BABI tu!!lepas tu aku pecut smpai kat jeti dalam masa 10 minit je..huyooo!!laju gila babil!! Hakhakhak!! Sampai je terus park motor n terus belari ke jeti!! Sampai je semua bot dah jalan untuk tengah hari!! Bala!!! Kena tunggu bot kul 5pm!! Tetiba aku nampak bot flora yang penuh dengan barang2..so pe lagi lompat lah buat muka tak malu!! Sampai je kat pulau terus ke Sea Horse dive centre but my boss x der kat cini..aku mati2 ingat dia kat sini..letak baju2 terus ke rumah shanty prepair apa yang patut sampai pagi!! Tido pukul 3am...penat beb..huhu.pagi keesokan hari tu terus bangun gerak balik kat sea horse sambung tido!!hahaha...so tgh hari abang din ajak g majlis tu.. dengan muka bangun tido terus mandi n sesiap pergi ke sana..sluar trek,T-shirt n selendang..simple gila..macam cikgu pendidikan jasmani..hahahah..lantak lah janji aku gi hahaha..so sampai je kami terus disambut oleh pengantin majlis tersebut.dengan keadaan aku yang amat lapar time tu..aku terus melantak hakhakhak..so lepas tu pictures time!! So Selamat pengantin baru pada Pok chek n shanty semoga berkekalan hingga ke akhir hayat... Amin!! Merasa amat bangga sebab dari majlis tunang hingga ke majlis akad nikah aku menjadi follower yang paling setia!! Ahahaha...kat bawah ni ada pic yang tak berape nak lawa pada hari majlis diorang...owh ye...pic time akad nikah belum ada di tangan aku so nanti bila sampai pic time akad nikah tu aku update lagi ye... ok lah see yaa!! Terima kasih kerana membuangkan masa anda untuk membaca blog aku untuk kali ini... ok bye2... see yaa!! tq r for follow my blog r..nanti i belanja u makan eh.. :P


shanti sangat cantik bersama aku (cikgu PJK)


muka bangun tido tu!! T_T


pok chek!!! selamat untuk hari yang bermakna!!


melantak time!! hahahah


kek yang d post to my little sis!!(sebelum dihancurkan oleh pihak pos)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 ulasan:

EyRa OmaR berkata...

keep up dude.....wah jdi orng kuat time wedding nie..caya lah....ehehehhe :D

Nadya Soya Chan berkata...

hehehe..jadi orang kuat sampai tak sempat nak melaram...pakai mcam cikgu sekolah rendah..hahaha anyway tq eh.. :P

EyRa OmaR berkata...

hahahha....wlcme....wlaupun mcm tuh pgalaman yg pnting....

Nadya Soya Chan berkata...

yup.pengalaman mengajar erti kehidupan..cewahhh!! hahaha

Prof Ique berkata...

waaaa...kek ni!!!

Nadya Soya Chan berkata...

heheh..prof ique awak kenal ke kek itu??huhuhuhu

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah