Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

banjir lagi tahun nih!!

22/11/2011 Balik kampung oooooo... balik kampung..hati girang!! Hahahah...selepas genap 1minggu berada diperantauan aku balik ke kampung untuk melepas kan rindu pada jauh dimata dekat dihati, bertolak stesen bas Larkin pukul 8.45pm to Kota Bharu but aku stop kat Jerteh je! Sampai pukul 6am kat depan masjid Hadhari, keadaan hujan lebat berserta ribut aku menapak dari situ ke rumah, ingat memory kecik2 dulu maen hujan. Menapak selama 6 minit je maklum lah dekat je tapi semua barang2 dalam beg basah kuyup doe, sampai je kat rumah ayah membebel la kat aku (padam muka)!so lepas tu mandi n terus tidur sampai ke pukul 10am. Aku dikejut kan oleh anak2 buah aku sebab diorang ajak aku pergi maen banjir sebab air sungai kat belakang rumah aku dah limpah so mungkin dalam 4-5 jam kampung aku dilanda banjir!! So dalam hati ni gembira sebab kebetulan balik kampung kali ni dapat maen air banjir!! Yes10x!!! Ingat nak drive kereta je gi maen air banjir tapi muatan penuh dan padat so my brother in law bagi pinjam dia punya pajero (kenderaan pacuan 4 roda) so apa lagi kami bergembira la dengan mengharungi air banjir paras peha, masa tengah2 jalan tu hujan lebat membasahi kami!! Sungguh nikmat dan sejuk macam duk UK (Ulu Keruak). So lepas tu aku dapat tahu rumah kak Na (salah sorang kakak aku) di landa banjir so aku bergegas ke tempat kejadian dan kami maen air banjir macam duk kat dalam kolam hotel 5star (aku tak la macam tu tapi anak2 buah aku je, aku tak leh basah sebab nak drive pajero nnt). Amat puas hati sebab dapat maen banjir, lepas maen air banjir masing2 lapar kebetulan kak Na rebus ubi kayu, perghhhh!!! Memang kena beb tambah2 minum air teh ‘o’ panas, macam zaman kecik2 dulu, musim hujan je my mum selalu rebus ubi kayu makan dengan kelapa parut!! Heheheheh... anak2 buah aku semua ni bertuah kerana memiliki makcik macam Kak Na. (walaupun diorng ni dah sedikit moden jika di bandingkan dari zaman aku kecik2 dulu tapi diorang still dapat merasai apa yang aku rasa masa kecik dulu apabila tiba musim hujan). Lepas tu abang Mat (suami kepada kak Na) bawak balik ikan sungai yang dia dapat dari hasil ‘tahan pukat’ kat tepi sungai, so kak Na masak nasi n goreng ikan2 tu dan kami menjamu selera bersama2, owh yer sebelum tu aku menolong kak Na siangkan ikan2 yang masih hidup tu, pengalaman yang sangat menarik dan ia mengingatkan aku pada seseorang <3 !! heheheh...lepas menjamu selera kami berehat coz masing2 da penat maen air banjir, lepas berehat kami bertolak balik dan sekali lagi kami basah sebab kena mengharungi air banjir paras peha(melalui jalan raya tau) kami parking pajero kat simpang luar sebab air terlalu dalam untuk mengharungi dengan pajero.. kat bawah ni ada gambar ketika kami bermaen air banjir!! Adios amigos aku berambus untuk kali ni yer!! Jumpa lagi!! Taking care!!!hahaha cawwww!!

   
           askar2 bermain air banjir!!

          Haris bukan maen lagi suka!!

           best kan??

           rindu dgn mereka semua!!! =(

           huhuhu!! macam dalam tasik!!


Aku

Nadya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ulasan:

slumberdek berkata...

seronok main air.....

Nadya Soya Chan berkata...

yup!! mmg best giller!! mmory tu x kn pernah lupa!! hehehehe..

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah