Nadya. Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

Tinggal kan Jejak mu

1 nite at Marina Bay

Petang ni (20/11/2011)semasa dalam perjalanan pulang dari rutin harian aku tadi aku terlihat 1 gambar ‘Marina Bay Sands’ gambar tu disnap pada sebelah malam , tetiba hatiku terdetik bila melihat gambar tu ‘wehh lawa gila Marina Bay sebelah malam’ (maklum lah dulu aku ke sana pada tengah hari so tak nampak kecantikan lampu2 kat sana) so apa lagi mula lah aku memasang plan untuk kesana pada sebelah malam, so balik rumah aku terus mandi,salin baju,makan n solat tetiba sepintas lalu gambar yang aku lihat tadi ada didalam otak aku, so masa tu pukul 5.35pm tau so Haris da balik dari mengaji tapi Haris kena wat homework Hanna pulak belum balik dari sekolah(Hanna sekolah sesi petang), so aku bosan pulak duk duduk je mengadap buku2 yang tak berape nak aku baca (kalau novel aku suka pulak baca doe) so next plan untuk ke Marina Bay, so aku bersiap2 untuk kesana aku keluar je dari bilik my abang tengah baca surat khabar kat hall dengan secara automatik dia tanya aku ‘kau nak gi mana ni?’ aku jawap sambil buka kunci pintu ‘nak gi Marina Bay sekali lagi sebab hari tu orang gi tgh hari jd hari ni nak gi tgk lampu2 kt sana.’ Haris tetiba plak muncul ‘nak ikut mok chek!’ aku pulak terpaksa bagi macam2 alasan agar tak nak Haris ikut sebab kalau Haris ikut nanti homework tak siap lagi, lepas tu my abang cakap ‘Haris pergi tukar baju dulu, ayah nak pergi mandi kejap’ aku pulak kena jadi ‘public phone’ sebab kena menanti ke’siapan’ my abang n Haris, dalam masa duk tungu tu Embok pulak panggil makan pisang goreng n teh tarik, so pe lagi aku bedal lah dulu bukan ape nanti kat Marina Bay tak perlu beli makanan lagi (kan da jimat 10$$). Lepas semua selesai tepat pukul 6.00pm kami bergerak dari rumah ke stesen bas Kaki bukit ke Eunos LRT. Sampai sana pukul 6.25pm kami terus naik LRT to CityHall lepas tu kami tukar LRT to Marina Bay perjalanan mengambil masa lebih kurang 20Minit sebab kat stesen LRT agak sibuk sebab ramai penduduk2 SG balik dari kijer!! So sampai je kat Stesen Marina Bay aku terus ajak Haris untuk jadi model n posing dengan Marina Bay Sands!!hahahha..kami sampai kat sana lebih kurang pukul 7.10pm masa tu keadaan dah hampir gelap but still dapat tgk langit yang merah (konon2 sunset) eh korang tau? banyak doe mat salleh yang ‘ensem2’ lemah langkah aku bila berhadapan dengan mereka tau!! Ok stop bercerita pasal mat salleh tu semua!! Korang tau? Penduduk2 SG sgt bagus dan amat menitik beratkan soal kesihatan mereka, setelah penat bekerja seharian di pejabat.Balik dari pejabat mereka bergegas untuk berjoging (rakyat MY ada ke?? Termasuk aku jugak K!!) aku bercerita apa yang aku nampak di kawasan Marina Bay, ada orang joging,ada mat salleh, ada yg wt photo shoot kawin (siap bercium2 lagi nasib baik Haris x nampak time tu kalau tak jenuh aku nak jelas kan pada dia), dan yang paling best sekali lampu2 pada Marina Bay!! Sgt romantik doe!! Kalau aku datang dengan pak we memang romantik!!(still mencari pak we untuk berdating kat Marina Bay!!)hahahhaha..lepas lepak2 kat area situ kami ke Bugis Street untuk makan nasi ayam!! Sangat sedap sebab kedai tu Haris selalu pergi dengan mama dia, so sangat special lah nasi ayam tu sebab my abang yang belanja!!hahaha(benda Free apa lagi balun lah jangan ada malu nanti rugi).Haris pulak makan nasi ayam dengan rakus sekali maklum lah dia memang tak suka makan nasi tapi dia suka makan nasi ayam.huhuhuhu. Banyak benda yang aku tak pernah nampak kat kampung halaman dan aku jumpai disini,(tetiba mood jakun kembali mendatang)oowh yer!!Masa kat sana aku sempat berposing dgn kamera Nset(tak mampu doe nak beli kamera DSRL) so apa2 pun sgt puas hati sebab dah sampai Marina Bay pada sebelah malam!! Yeeeehhhhaaaaa!!!!! Puas hati saya dapat bergambar disana!!hahahah,,bye2!!! Jumpa lagi di lain Entry!!Wassalam!!!!


























Aku


 Nadya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ulasan:

Mohd Hakim berkata...

wah2 nad happy ke sedih dapat g sana tu.. wah cntik2 lake kn nad.. :)

Nadya Soya Chan berkata...

hikhik..happy la...x kn sedih plok...mmg cantik sgt!! verry romantik la suasana kt situ..sesuai utk kita datim...huhuhu

Budaks Comey

Pengunjung Bertuah